Fredag
5
April 2019
Stenkrossen Lund

24 timmar svart kvinna

Fyra vänner och en natt som ställer vänskapen på prov
Under 24 timmar får vi följa bästa vännerna Iman, Mimmi, Ayida och Yayyah. Ute på en klubb i Stockholm utsätts en av dem för ett rasistiskt påhopp. Tumult uppstår och slutar med att två av tjejerna blir utkastade av vakterna. När en utsätts för rasism, vad gör dom andra vännerna då? Är det självklart att alla fyra ska reagera exakt likadant, som om de vore samma person? En spricka uppstår i deras vänskap.

Personerna och skeendena är inspirerade av verkliga händelser och överlevnadsstrategier, vänskaper och den dagliga kampen mot sexism och rasism. Pjäsen ger stor igenkänning för den som kämpar mot ett eller flera förtryck.
Föreställningen är skriven av Fanna Ndow Norrby som är frilansskribent, föreläsare och aktivist. 2015 släppte hon boken ”Svart kvinna”. Boken är baserad på hennes instagramkonto med samma namn där svarta kvinnor berättar om den sexism och rasism de möter i Sverige i dag. Tillsammans med sin kusin, journalisten Amie Bramme Sey, driver hon podden ”Raseriet”. Podden nominerades 2016 till Stora feministpriset av tidskriften Feministiskt Initiativ. Hon är även ambassadör för den svenska insamlingsstiftelsen Kvinna till kvinna som arbetar för kvinnors mänskliga rättigheter.
Föreställningen kommer att teckenspråksgestalteras från scenen
Salongen är onumrerad. Det kommer att finns särskilda platser för dig som vill ta del av teckengestaltningen. Det är viktigt att du tar rätt pristyp: Tyst teater Ord eller Tyst teater Student. Om du vill ha hjälp med att boka dessa platser så kan du skicka ett mail till biljettbyran@lund.se
Vad är en teckenspråksgestaltad föreställning?
En teckenspråksgestaltning innebär en djup bearbetning av en skriftlig text till teckenspråk där teckenspråksgestaltaren går genom texten, analyserar och gör en tolkning. Denna tolkning framställs sedan i ett större sammanhang, inför en publik, på teckenspråk. Framställningen sker då simultant på scen.
Medverkande: Segal Mohamed, Doreen Ndagire, Soli Angel Myhrman, Amanda Quartey
Av: Fanna Ndow Norrby
Regi: Josette Bushell-Mingo
Produktion: Riksteatern
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 1 tim 15 min, ingen paus

Biljetter & tider

Fredag 5 April 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stenkrossen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. 24 timmar svart kvinna, Stenkrossen

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari