• Evenemang idag
Söndag
15
September 2019
Stenkrossen Lund

Där Satan har sin tron

Lilla Teatern och Teater Zon 240 sätter upp den egenskrivna pjäsen ”Där Satan har sin tron”, inspirerad av en dansk dokumentärfilm från 2009.
Pjäsen handlar om Miriam, 29 år som lever ett liv med schizofreni. Miriam har varit sjuk sedan barndomen, men söker först i vuxen ålder psykiatrisk vård och får en diagnos. Hon behandlas med läkemedel som orsakar kraftiga biverkningar i form av känslodämpning, likgiltighet och minskad kreativitet.
Miriam är konstnärligt lagd och börjar uppleva medicineringen som ohållbar, vilket gör att hon slutar med den i perioder. Under dessa perioder får vi följa Miriam i videodagböcker, där vi förstår att hon blir alltmer psykotisk.
”Där Satan har sin tron” är en 120 min lång föreställning, om ett livsöde där vi får möta en ung kvinna vars liv begränsas av en mycket svår och komplex sjukdom. Vi får följa Miriam och de anhöriga som även de drabbas hårt av sjukdomen.
Pjäsens regissör, Lizah Cronemyr, arbetar som psykiatrisjuksköterska inom psykosvården och träffar personer som Miriam varje dag.
”Historien om Miriam kan tyckas osannolik och överdramatisk, men i själva verket är det ett exempel på verkligheten för cirka 1 % av Sveriges befolkning.” (...) ”Personer som lever med schizofreni upplever saker som ingen annan upplever. Men dessa människor andas, äter, sover och älskar precis som vi.”
Teater Zon 240 sätter i samarbete med Lilla Teatern upp föreställningen "Där Satan har sin tron" i hopp om att ge publiken en förståelse kring den verklighet som Miriam och många andra faktiskt lever i. En verklighet som kan ligga närmre än man kanske tror.
Spelas i Bygghallen på Stenkrossen.
Föreställningens längd: 2 tim 30 min, inkl paus
Ledsagare: Ledsagare till funktionshindrad går fritt, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.
Grupprabatt: För grupper om minst 8 pers finns en grupprabatt. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stenkrossen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Där Satan har sin tron, Stenkrossen

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September