• Evenemang idag
Lördag
16
Maj 2020
Lunds universitetsaula Lund

Midsommarvaka! Dansbaneelände och framtidsdröm

Hugo Alfvéns Midsommarvaka är Sveriges mest kända nationalromantiska orkesterstycke. Men vad är det egentligen som händer på vakan? Vem dansar och vem får stå vid sidan? Och vad sker när solen går ner och vinden brusar i skogen? Akademiska kapellet spelar Midsommarvaka och musik av två andra nationalromantiker, August Söderman och Kurt Atterberg. Med på konserten har vi musikvetaren och Alfvén-forskaren Tobias Lund som hjälper oss att pejla djupen i Alfvéns tondikt.
Tema Nationalism
Nationalism är ett flitigt förekommande ord i den nutida samhällsdebatten. Idéströmningar med nationalistiska förtecken sveper över större delar av världen. I synnerhet länder som USA, Storbritannien och Polen uppmärksammas i mediaflödet men även i Sverige pågår ett offentligt samtal som på olika sätt berör nationalistiska frågeställningar. Men vad är egentligen nationalism och hur relaterar denna idétradition till musik? Kan musik vara nationalistiskt och hur blir den det i så fall? Finns det några baksidor med nationalistiskt präglad musik och vilka är dessa?
Vilken roll spelar musiken i tider som präglas inte bara av nationalism utan också av globalisering och migration? Under våren har Odeum bjudit in till konserter och samtal om dessa och andra frågor som berör nationalism. Midsommarvaka! Är den sista konserten i vårens tema.
Hjärtligt Välkomna!
Arrangör: Odeum
Konsertens längd: ca 1 tim 15 min, ingen paus
Barn: Barn under 3 år går gratis och behöver ingen egen biljett om de sitter i vuxens knä.
Ledsagare: Ledsagare till funktionshindrad går gratis, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.
Ev. kvarvarande biljetter säljs i entrén 1 tim före konserten.

Biljetter & tider

Lördag 16 Maj 2020 17:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

171 st

har besökt evenemanget på Lund.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lunds universitetsaula). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Midsommarvaka! Dansbaneelände och framtidsdröm, Lunds universitetsaula

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter