• Evenemang idag
Söndag
17
Maj 2020
Folkparken Rotundan Lund

Vårkonsert med Hemvärnets Musikkår Lund

INSTÄLLT! Evenemanget är inställt. Mer information om återlösen av biljetter ska ha gått ut till den mailadress som användes i samband med biljettköp.
Hemvärnets Musikkår Lund avslutar vårens verksamhet med en härlig vårkonsert!
Det kommer att bjudas på ett spännande program som spänner över olika genrer. Dirigent är som vanligt Jörgen Flink och han kommer att lotsa både orkester och publik genom programmet.
Välkomna att njuta av en stunds blåsmusik av högsta klass!
Om Hemvärnets Musikkår Lund
Hemvärnets musikkår Lund grundades 1942, och tillhör därmed de allra äldsta av landets 25 hemvärnsmusikkårer. Det svenska hemvärnet grundades 1940, och de hemvärnsmusikkårer som sedan växte fram hade som sin primära uppgift att sörja för musiken i samband med hemvärnets aktiviteter.
Hemvärnsmusikkårerna har med åren, främst sedan de professionella militärmusikkårerna blev färre och slutligen avskaffades helt, fått allt fler uppgifter. I dag är det dessa musikkårer som i stor utsträckning förser regementen och förband med musik. Sedan några år tillbaka inspekteras musikkårerna regelbundet och kan godkännas för officiella framträdanden på olika nivåer, varav den högsta gäller medverkan vid högvaktsavlösningen vid Stockholms slott. Hemvärnets musikkår Lund var en av de första kårer som nådde denna nivå.
Många hemvärnsmusikkårer har förutom sina militära uppdrag en omfattande verksamhet som vänder sig lika mycket till en civil publik. Hemvärnets musikkår Lund tillhör i högsta grad dessa orkestrar, som ser det som sin uppgift att medverka till att sprida god blåsmusik, av såväl äldre som nyare snitt och datum.
Arrangör: Hemvärnets Musikkår Lund
Konsertens längd: 1 tim, ingen paus

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Mer nöjen på Folkparken Rotundan
Lördag 24 Oktober 2020
I siffror

71 st

har besökt evenemanget på Lund.info
Boenden närmast Folkparken Rotundan natten mellan 5 och 6 Juni.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folkparken Rotundan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vårkonsert med Hemvärnets Musikkår Lund, Folkparken Rotundan

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni