Söndag
24
Juli 2022
Kulturen Lund

Sjopalovich resande teatersällskap

Välkommen på utomhusteater med Teater Theatron!
Det är 1941 och Sjopalovich resande teatersällskap kommer till en stad i forna Jugoslavien för att spela teater. Staden är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långtifrån uppskattat med teaterbesöket. Det anses rentav opassande och skamligt! Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men stadens invånare är tydliga med vad de tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr…

Ljubomir Simovic Sjopalovich resande teatersällskap betraktas som ett av forna Jugoslaviens främsta dramer. Denna extraordinära berättelse för samman fyra skådespelare, en uppretad lokalbefolkning, naziockupanter, bödlar och offer. Alla befinner de sig i en och samma verklighet, men de förstår den olika.
Det banar väg för en humoristisk, dråplig och högdramatisk föreställning som lyfter brännande frågeställningar om livet och konsten. Vad är teater och vad är skådespeleri? Var går gränsen mellan teater och verklighet? Dramat tar även upp frågan om våld. Hur föds våldet i en miljö, i en människa? Var kommer ondskan ifrån? Hur är det möjligt för en människa att begå sådana hemskheter och brott?
Teater Theatrons tolkning av Sjopalovich resande teatersällskap har beskrivits som en “fartfylld föreställning om livet i dödens skugga”. Nu görs den i nyuppsättning med en ensemble på hela femton personer. Ny för i år är också Kvinnokören, en “folkets röst” som vägleder publiken genom Simovic starka drama.
Speltid: 155 min inklusive paus.
Målgrupp: Från 15 år.
I rollerna: Hans Brorson, Astrid Drettner, Filip Fransson, Karin Kickan Holmberg, Peter Jankert, Suzanna Santrac, Zeljko Santrac, Valia Sapouna, Hanna K Schmitz & Maja Thoresen.
Kvinnokören: Hanna Ekberg, Alice Goldstrand, Erica Hillerbrand, Ida Knutsson & Kajsa Metz.
Regissör: Tomas Lindström
Scenograf & kostymör: Annika Carlsson
Översättare: Jan Mark & Slavica Milosavljevic
Skräddare: Teddie Andersson
Snickare: Zarko Deak
Grafisk formgivare: Mimmi Gibson
Tonsättare: Jonatan Sersam
Producent: Oliver Lindman
Med stöd från Statens Kulturråd & Malmö stad och Konstnärsnämnden.

Biljetter & tider

Söndag 24 Juli 2022 18:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sjopalovich resande teatersällskap, Kulturen

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli