Söndag
23
Juni 2024
Guidade turer i Lund Lund

December 1676 - Slaget vid Lund

Den 4 december 1676 drabbade två arméer samman på fälten norr om Lund.
När mörkret sänkte sig låg 9000 soldater döda på slagfältet efter det som har blivit det blodigaste fältslaget i nordens historia.

Enligt en del historiker var det här Skånes öde avgjordes. Skulle Sverige behålla kontrollen över de provinser Karl X erövrat 18 år tidigare eller skulle danskarna återta det som varit en del av det danska riket i nästan 700 år?
Åk med på en busstur till de danska och svenska härlägren. Följ truppernas marschväg och slagets utveckling. Se platsen där den enda massgraven vi funnit ligger, var danska kavalleriet gick igenom isen och var svenskarna inledde en massaker på fienden. Vi kommer även att gå igenom bakgrunden till hur kriget startade, hur livet var i fält mellan striderna och vad som var den stora dräparen, hur trupperna bekämpade varandra och mycket annat.
På turen kommer vi att åka förbi Borgeby slott, där Skånes Caroliner kommer att förevisa soldaternas utrustning från den tiden.
Samling: framför Lunds domkyrka
Längd: turen tar ca 5 tim.
Förtäring: Lunch och fika på Hurva Gästis ingår i biljettpriset. Vid behov av specialkost se mer info nedan.
Guide: Jacques Schultze
Rekommenderad ålder: 13 år och uppåt
Läs mer: www.spokguiden.com/
Bussturen är tyvärr inte rullstolsanpassad.

Biljetter & tider

Söndag 23 Juni 2024 11:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

75 st

har besökt evenemanget på Lund.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Guidade turer i Lund). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. December 1676 - Slaget vid Lund, Guidade turer i Lund

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj