• Lund.info
  • Evenemang
  • Så skimrande var aldrig havet - sommarkonsert med Carolinae Röster
  • Evenemang idag
Torsdag
6
Juni 2024
Tingshuset Lund

Så skimrande var aldrig havet - sommarkonsert med Carolinae Röster

Gläds åt sommaren och ljuset tillsammans med lundakören Carolinae Röster!
Carolinae Röster är en lundabaserad ensemble bestående av c:a 30 sopran- och altröster med höga konstnärliga och kreativa ambitioner, som leds av Ulrika Emanuelsson. Kören grundades 2003, då under namnet Carolinae Damkör.

Dirigentens passion för excentriska körstycken delas av gruppen. Med stor lust och nyfikenhet tar sig kören an rösttekniker och genrer från hela världen, från nyskrivna körverk och världsmusik till strupsång och övertonssång, gärna framförda på annorlunda konsertplatser. Ofta framförs specialskrivna arrangemang, inte sällan skrivna av körledaren, den prisbelönta kompositören Ulrika Emanuelsson.
Du hör ensemblen på konserter i kyrka, konserthus eller på företag, men körens hjärta brinner också för de gränsöverskridande konsertupplevelserna där publik och kör befinner sig tillsammans i en ny inramning. Carolinae Into the Woods till exempel, var föreställningen som utspelades i Skrylles djupa skogar med barr i håret och kaffe i termosarna – eller sommarkonserten i Skönadalsparkens damm, iklädda klänning och gummistövlar.
Kören reser och tävlar gärna, allra senast i Concorso Corale Internazionale i Riva del Garda, Italien i mars 2024, då ensemblen fick två gulddiplom, specialpris för framförandet av dirigentens då purfärska damkörsarr av Jan Sandströms Biegga louhte, samt en vinst i damkörsklassen.
Konserten arrangeras i samarbete med Destination Dalby.
Arrangör: Carolinae Röster
Konsertens längd: 1 tim, ingen paus

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

16 st

har besökt evenemanget på Lund.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tingshuset). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Så skimrande var aldrig havet - sommarkonsert med Carolinae Röster, Tingshuset

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli