Måndag
7
Oktober 2024
Amfi Lund

Älskade jävla idiot

REGI: Klas Karterud
MANUS: Linnea Sandström
Lo förälskar sig och delar allt med en annan människa i fem år. Deras liv blir en berg- och dalbana av kärlekslycka, svek, försoning, svartsjuka och ständigt nya löften. Tills alltihop en dag bryts sönder och försvinner. I föreställningen Älskade jävla idiot får vi följa med in i Los kaotiska värld genom fyra faser av ett uppbrott. Kan man någonsin komma över någon man älskar eller hittar man sätt att leva utan den? Låter vi svek från personer vi älskar bli rubriken över våra liv? När dagen är slut och linjen skall dras beror mycket på hur vi fört kampen för att inte låta oss definieras av det som dra ner oss i mörkret.

Älskade Jävla idiot gör comeback via Riksteatern. Föreställningen är Linnéas tredje från eget manus. Pjäsen har spelats för fulla hus i Malmö, Lund, & Östergötland, bland annat på Mejeriet i Lund och på Bona folkhögskolas teaterscen. 2019 framförde Linnea pjäsen på Svenska Ambassaden i Reykjavik som en del av ett nordiskt kultursamarbete om kvinnor inom i konsten. 2017 tilldelades Linnéa Sandström ett stipendium från Film i Skåne och Filmcentrum Syd efter att hon skrivit om pjäsen till en kortfilm. I juni 2019 hade den sin internvisning på Bio Panora i Malmö.
Linnéa Sandström har sin bakgrund i det estetiska programmet på gymnasieskolan Spyken i Lund och på Bona Folkhögskolas teaterlinje. Hon har under åren satt upp humorföreställningar som Tistelgränd 6 och Vardagsfegisen med komikern Tobias Erehed. Under de senaste två åren har man kunnat se henne i mindre roller i humorserier på SVT samt i Tunna Blå Linjen. Linnéa är utbildad filmproducent och tog sin examen från YRGO Göteborg 2023 och arbetar idag som skådespelare och producent.
www.skd.se/2017/05/19/livskris-blev-pjas-och-kortfilm/
"Applåder för Älskade jävla idiot i Reykjavik. Linnéa omfamna r publiken och får dem att flytta in i henne. Linnéa Sandström vann islänningarnas hjärta med Älskade jävla idiot.”
- Håkan Juholt- Sveriges ambassadör, Reykjavik, Island
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 50 min, ingen paus

Biljetter & tider

Måndag 7 Oktober 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

29 st

har besökt evenemanget på Lund.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Amfi). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Älskade jävla idiot, Amfi

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli