Lördag
19
Oktober 2024
Lunds Allhelgonakyrka Lund

Lund Choral Festival - S:t Jacobs Vokalensemble

Från huvudstaden till Lund!
S:t Jacobs Vokalensemble (tidigare S:t Jacobs Ungdomskör) är en blandad kör som består av ca 32 medlemmar. Kören grundades hösten 2007 som en ungdomskör i ett projekt inom Stockholm stad som kallades Storstadsprojektet, arrangerat av Stockholms domkyrkoförsamling. Målet var att sprida körsång till unga sångare. Sedan starten dirigeras kören av Mikael Wedar.


Majoriteten av körens aktiviteter hålls i S:t Jacobs kyrka och Storkyrkan i Stockholm. Kören deltar i högmässor flera gånger om året och håller egna konserter och har även samarbeten med etablerade musiker och orkestrar. Genom åren har S:t Jacobs Vokalensemble rönt flera internationella framgångar i tävlingar. De strävar efter att delta i olika musikkontexter runtom i världen som festivaler, turnéer och utbildningsprogram. Detta har tagit kören till bland annat Hongkong, Frankrike, Tyskland och Ryssland.

I konserten på Lund Choral Festival gästas kören av Lunds Akademiska Kör (LAK) i några av styckena. LAK är med sina 50 sångare Odeums stora kör och leds av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören bildades 1927 som damkör, men ombildades senare till en blandad kör och är sedan 2007 en del av musikcentrum Odeum. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander.

Konserten arrangeras av Odeum Musikcentrum, Lunds Universitet som en del av Lund Choral Festival.
Arrangör: Musik i Syd
Konsertens längd: 75 min, ingen paus

Biljetter & tider

Lördag 19 Oktober 2024 17:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lunds Allhelgonakyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lund Choral Festival - S:t Jacobs Vokalensemble, Lunds Allhelgonakyrka

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni