Lördag
19
Oktober 2024
Lunds Allhelgonakyrka Lund

Lund Choral Festival - S:t Jacobs Vokalensemble möter LAK

Från huvudstaden till Lund!
S:t Jacobs Vokalensemble kommer till Lund för att gästa Lunds akademiska kör för en gemensam konsert under dirigenterna Mikael Wedar och Cecilia Martin-Löf.

Mångstämmigt, mjukt och maffigt. Vi får bland annat höra delar ur Frank Martins storslagna Mässa för dubbelkör, musik av James MacMillan och 200-årsjubilaren Anton Bruckner.
S:t Jacobs Vokalensemble (tidigare S:t Jacobs Ungdomskör) är en blandad kör som består av ca. 32 medlemmar och som hör hemma i S:t Jacobs kyrka och Storkyrkan i Stockholm. Kören deltar i högmässor och håller egna konserter och har även samarbeten med etablerade musiker och orkestrar. Genom åren har S:t Jacobs Vokalensemble rönt flera internationella framgångar i tävlingar. De strävar efter att delta i olika musikkontexter runtom i världen som festivaler, turnéer och utbildningsprogram. Detta har tagit kören till bland annat Hongkong, Frankrike, Tyskland och Ryssland.
Lunds akademiska kör (LAK) är med sina 60 sångare Odeums stora kör och leds av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören bildades 1927 som damkör, men ombildades senare till en blandad kör och är sedan 2007 en del av musikcentrum Odeum vid Lunds universitet. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander.
När S:t Jacobs Vokalensemble nu under Lund Choral Festival gästar Lunds akademiska kör får vi njuta av storslagen musik för många röster.
Arrangör: Musik i Syd
Konsertens längd: 75 min, ingen paus
Konserten arrangeras av musikcentrum Odeum vid Lunds universitet, som en del av Lund Choral Festival.

Biljetter & tider

Lördag 19 Oktober 2024 17:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lunds Allhelgonakyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lund Choral Festival - S:t Jacobs Vokalensemble möter LAK, Lunds Allhelgonakyrka

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni