Onsdag
18
December 2024
Lunds Stadsteater Lund

Vintersong - en nordisk julkonsert

Sigrid Moldestad & Hazelius Hedin
Kanske en av årets vackraste julkonserter! Sverige möter Norge i en gemensamskandinavisk vinterstämning när det lackar mot jul. Den svenska duon HazeliusHedin med nyckelharpa, cittern och sång möter norska Sigrid Moldestad påhardingfela och sång. Alla är kända för sitt sätt att förmedla de starka historier och melodier som finns i den nordiska folkmusiktraditionen. Det blir en konsert medvintervisor och julsånger, tradition och förnyelse, och med personliga möten som värmer oss i den mörka årstiden.

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är bland Sveriges största folkmusikstjärnor och är kända för sina innerliga sånger och sitt briljanta strängspel. Duon turnerar i Norden och världen, och har under åren givit ut fyra album tillsammans. Deras samspel träffar en nerv som gör att musiken fängslar och berör. Det samma kan sägas om Sigrid Moldestad, som turnerat mycket med sitt egna band och gjort flera plattor under sin karriär, senast albumet “Tonen i meg” som kom förra vintern. Hon har turnerat med julkonserten “Vintersong” i flera år, ofta med olika och unika ensembler. Detta är fjärde gången tillsammans med den svenska duon Hazelius Hedin, med turnéer i både Norge och Sverige.
Medverkande:
Sigrid Moldestad (sång/hardingfela/fiol)
Esbjörn Hazelius (sång/cittern/gitarr/violino dámore)
Johan Hedin (sopran- & oktavnyckelharpa/sång)
Arrangör: Lunds kommun, Scener
Konsertens längd: ca 100 min, plus paus

Biljetter & tider

Onsdag 18 December 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lunds Stadsteater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vintersong - en nordisk julkonsert, Lunds Stadsteater

POPULÄRT I Lund JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Lund.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Lund. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli